Prijepolje dobija zatvoreni bazen

Pripremila Mirjana Dosković

Autor PP Media

Opština Prijepolje dobila je načelnu saglasnost od nadležnih iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije za finansiranje izgradnje zatvorenog bazena u ovom gradu. Bazen bi bio namenjen pre svih mladima, učenicima osnovnih i srednjih škola ali i ostalim građanima kazao je predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.

– Još uvek nismo odredili tačnu lokaciju gde će se bazen graditi. U rebalansu budžeta koji ćemo usvojiti na narednoj Skupštini planiraćemo sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju bazena, zatim ćemo po ubrzanoj proceduri raspisati tender i odabrati firmu koja će obaviti taj posao da bi već početkom 2018 godine mogli da raspišemo tender za izgradnju bazena – ističe Zindović.

On kaže i da sve indicije ukazuju na to da bi bazen mogao da bude smešten u sklopu gradske Osnovne škole Vladimir Perić Valter.

– Uspeli smo da obezbedimo sredstva za kompletnu sanaciju školskog kompleksa uključujući tu i sportsku dvoranu. Razmišljamo o tome da i bazen bude smešten upravo u sklopu škole, ali postoje i drugi predlozi – tvrdi Zindović.

Inače ove jeseni u toku su radovi na brojnim infrastrukturnim projektima u Prijepolju. Ulaže se u putnu infrastrukturu, zatim u građevinske objekte a radi se i na zameni ulične rasvete. Ono što ne bude stiglo da se završi u toku ove kalendarske godine biće nastavljeno u narednoj godini. Značajan deo novčanih sredstava za ove projekte obezbeđen je zahvaljujući dobrim projektima iz državne kase ali i od Evropske unije, PROGRESA i Turske razvojne agencije, zaključio je predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.
PP Media

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.